DoporučujemeZaložit web nebo e-shop


7.12.2011 - Slimáčí JIPka

Radimovy bolesti břicha a slepé střevo člena podpůrného teamu Toma způsobily jejich nečekané setkání na pokoji JIP dětského oddělení kroměřížské nemocnice.
Doufáme, že jsme tímto vyčerpali letošní příděl nemocí a úrazů, a příští sezonu se nám budou vyhýbat. Na snímku Slimák František, který se z nemocnice vrátil nedávno, při návštěvě marodů. Přejeme klukům brzké uzdravení.


29.10.2011 - Spadaným listím

   Poslední říjnová sobota je termín vyjížďky „spadaným listím“, neoficiálního  zavíráku sezóny. Pro nás, co jezdíme celoročně, je to aspoň poslední vyjížďka v letním čase. Jelikož je start ve 13:00, rozhodli jsem se s Markem vyrazit už ráno a něco najet před akcí. Takže „krátce“ po desáté vyzvedávám Marka, a míříme do Hostýnek. Od Bobra jsem neseděl na kole a posledních čtrnáct dnů jsem byl zasažen těžkou chorobou zvanou rýmečka, takže víceméně celý den jen dotahuji ztrátu, ale jinak je vyjížďka i díky počasí skvělá. Přes Bystřici míříme císařskou cestou na Hostýn, odtud na Skalný a pak si užíváme sjezd po modré turistické na Rusavu. Na jeho konci se mi kouří od zadní brzdy a tak je čas dát oddechnout bikům i bikerům. Takže vzhůru dolů ke Kůlu. Po polévce a pivku jedem po trase Drásala do Fryštáku. Na náměstí přijíždíme přesně včas a jelikož se nikdy včas nestartuje máme chvíli pozdravit několik známých. Nakonec se přece jen dav rozjíždí a my se pomalu přesouváme na hřeben. Odtud jedem už téměř osamoceni dál pod Okluk, na Holý vrch a směrem ke Klapinovu. Z vrchu Bečka pak odbočujeme vlevo, dolů  směrem ke Grůni.  Věren názvu vyjížďky najíždím do spadaného listí, které skrývá nějakou překážku, takže si zkouším snad poslední pád sezony. Z Rusavy se už vracíme do Holešova k Cabišovi, kde jsme jako jedni z prvních a tudíž ještě před gulášem, což nám ale nevadí, protože jsme si užili nádherný den na kolech a doufáme, že takových bude ještě víc.

   A bude. Vzhledem k pozdnímu tvoření tohoto zápisku mohu potvrdit, že hned další sobotu se vydáváme spolu s Markem, Laďou a Jirkou přes Tesák, Rajnochovice až k Bystřičce a pak zpět na Lázy, Troják a Rusavu. Mnohé úseky se nedají projet jinak než vysokou vrstvou listí, což nás sice limituje v rychlosti ale má to své kouzlo, navíc je báječné bikové počasí a vůbec to nevypadá, že by příští týden měl přijet Martin na bílém koni. Tak snad si příští týden pojedeme někam do hospůdky na husu a martinské víno opět na kolech.

Kubrt
 
 


21.10.2011 - Finálový večer seriálu KOLO PRO ŽIVOT

V pátek 21.10. se konal v Praze slavnostní Finálový večer při příležitosti vyhlašování nejlepších závodníků letošní sezóny.

A letos poprvé (doufáme, že ne naposled) byl oceněn i jeden z nás Slimáků, a to Kajka. Jako doprovod jsme se s ní spolu s Marťou vydali do Prahy do klubu La Fabrika.

Tuto akci jsme spojili s prohlídkou hlavního města a tak jsme se již ráno vydali směr Praha. Počasí nám přálo. Prohlédli jsme si nejznámější místa jako Pražský hrad, Petřín, Karlův most, dům Ozzáka z Comebacku, muzeum LEGA, několik restaurací a spoustu dalších. Hodně srandy jsme si užili v zrcadlovém bludišti(viz foto mimozemšťanů v galerii).

A jak se blížil večer, přesunuli jsme se do klubu, před kterým byla připravena výherní Fabia(bohužel jsme zase letos nevyhráli). Kajka se převlekla do teamových barev, aby za nás udělala osvětu i v hlavním městě. Postupně se na pódiu vystřídali všichni nejlepší řečníci i závodníci a hodně rychle vše uběhlo. Příjemně unaveni jsme se odebrali domů plni zážitků. Tak snad zase někdy....... Co Ty na to Kájo???

Marek


Fotogalerie zde


13.10.2011 - Zahájení zimní přípravy

Jako každoročně jsme v říjnu zahájili zimní přípravu v holešovském Sportcentru. Pravidelné čtvrteční večery patří nám, Slimákům, v zastoupení Gabča, Marek, Kubrt, Vladimír a Jirka. Nemocné a nemohoucí(časově i fyzicky) vždy nahradí Kája. K dobré náladě nemalou měrou přispívá takřka už naše osobní instruktorka Eva, která nás vždy s úsměvem provází celou hodinou.

A tak doufáme(hlavně dámské polovičky), že některá z našich lekcí bude vypadat takto:
http://www.youtube.com/watch?v=yEH4Yum4nN4&feature=player_embedded

Fotogalerie zde


12.10.2011 - Nová adresa webových stránek

Od dnešního dne najdete naše stránky na nové adrese:

www.rbtslimaci.cz


7-9.10.2011 - MRSN 4 DOWN

Aneb Marosana 4 down, legendární závod, který se konal ve Velké Úpě nedaleko Pece pod Sněžkou již potřinácté. Tahle akce je ukončení bikové sezony sjezdařů z celé republiky, kterou jsem si tento rok nenechal ujít. Parádní závod ze všech stran. Počásí tří druhů, déšť, sníh, slunce, jezdci od úplných amatéru až po skutečné mistry, jako například Tomáš Slavík, loňský mistr světa ve 4x, Michal Maroši, hlavní pořadatel a nejvetší blázen, co si zalítal už i na závodech, jako jsou redbull rampage, mistr Říha, vítěz českého poháru ve 4x, atd atd..V pátek jsem se po škole sbalil a odjel s kamarádem směr Krkonoše, kde jsme se ubytovali ihned po dojezdu, a zašli si na párty.

V sobotu jsme se probudili do sychravého rána a auta sjíždějící z chat na vrchu kopce se sněhem na střeše nevěštila nic příjemného. Párkrát jsme si projeli tuto opravdu brutální trať a bylo vše jasné. Vyhraje ten, kdo se umí nejlíp klouzat na rozbahněné louce a lítat po rozmočených kořenech.
Trénink proběhl v pohodě, já jsem jezdil na kole, které mi zapůjčil Roman z týmu Heart Attack, za což mu děkuji, že jsem si nemusel ničit klouby na svém HT a nemusel jsem si špinit svého miláčka.

Tahle akce ovšem není jen o závodě, ale především o večerní párty, kde lze střetnout špičku česko-slovenské bikové scény, kterou doprovází slečny od Jagermaistera a Maximu.
Hudební doprovod tvořili punkoví netvorové a netvorky a celková atmosféra byla prostě úžasná.

Pro mě byl sobotní trénink ukončením sézony absolutním, neboť jsem to na zapůjčeném fullu trošku přehrotil, a spadl jsem nešikovně na zápěstí, bohužel na to, které jsem měl před rokem zlomené. Po dnešní kontrole u doktora mi byl zatrhnut závod MS DH Cupu ve Velké Rači, který se měl jet další víkend. A tak jsem se v kvalifikaci umístil někde u dna v kategorii Open.
V neděli jsem se tedy přidal k fanouškovské části výpravy, a musím uznat, že to snad bylo ještě lepší, jak na sedle. O nehody a kuriozní okamžiky nebyla opravdu nouze. Trať připomínala led a akrobatických partií bylo k vidění dost a dost.

Michal

  
 


1-2.10.2011 - Bílá bobr a komár

Ne, opravdu není v názvu článku gramatická chyba, protože nepojednává o albinismu vodních hlodavců, ale o nabitém závodním víkendu.

V sobotu 1.10. se konal další ročník Bobr cupu, což je mezinárodní mistrovství ČR v extremním závodu tříčlenných štafet. Tu s názvem Slimáků jsme tentokrát poskládali z Richarda na běh, Kubrta na kolo a Romana Plachého na kajak.

Velmi početný byl team vlajkonošů, trubačů a roztleskávaček: Dáša, Gábina, Kajka, Babička, Liduška, Marek, Radim, Martin a  Daneček. Ze základny nás na dálku podporoval i zotavující se Děda.

Byť bylo 1. října, počasí bylo prakticky letní, a tak jsme se nemohli dočkal, až se ponoříme do vln řeky Moravy při brodech, které nám bikerům byly v loňském ročníku odepřeny.  Ve 12 hodin vyběhl Ríša spolu s dalšími 262 běžci na trať a po pár metrech už se chladil v Moravě, aby se moc nepotil na patnácti kilometrech, které ho čekaly. Doprovodný team, posilněn burčákem a litovelským pivem zaujal místo u hlavního brodu a tvořil nám, ale i ostatním báječnou atmosféru.

Po hodině a dvanácti minutách mi Ríša předal štafetový kolík a já se vydal na krásnou trať, plnou singlů  kolem řeky a okořeněnou několika krátkými ale prudkými sjezdy. Trať jsem si užíval. Uprostřed řeky, v brodu těsně před cílem krátká póza pro „pohotové“ fotografy, a už má kolík (štafetový) v ruce Roman. Ten se v poslední době věnoval hlavně kolu, a ke kajaku se po letech vrátil až na Richardovu žádost o doplnění naší štafety. Zapůjčené plavidlo je však o něco menší, než vyžaduje jeho zdatná postava, což způsobí umrtvění nohou a  krátkodobé ochrnutí po pěti kilometrech pádlování. Nakonec se  ale Roman postaví, rozběhne, přebrodí a do cíle dorazí v celkovém čase 2:55:53 – tím jsme splnili svůj závazek dosáhnout čas pod tři hodiny a na 131. místě tak končíme v první polovině ze 263 zúčastněných štafet.

Z přidělené stravy si vychutnávám pouze klobásu, protože o chleba mě připraví kolem pobíhající pes.

Při odjezdu Radim pomocí trumpety komunikuje se souběžně jedoucím vlakem a zbytek cesty „zpříjemňuje“ Dáši tichým potrubováním, čímž si vyslouží novou přezdívku Komár.   

A zatímco my jsme si užívali poslední letošní koupání, Michal polykal prach při tréninku šestého kola MSDH CUPu na nové trati ve ski areálu Bílá. Večer posloucháme nadšené vyprávění a super trati, což nesmírně mrzí Radima, neboť se na Bílou moc těšil a zlomenina mu neumožní zasáhnout do bojů o další body tohoto seriálu.

V neděli 2.10. na závod s Michalem vyrážím já, babička, Radim a  Dáša. Ta se nemohla nabažit Radimova troubení na trumpetu, kterým ji obšťastňoval celou cestu z Litovle a proto si s radostí jede pro další dávku. Po výměně brzdových destiček zadní brzdy se Michal pouští do dalšího tréninku, zatímco Radim jde lovit snímky a my ostatní si jdeme vychutnávat krásy Beskyd… jako Radegast desítka, bramboráčky, langoše a další kulturní památky.

Před závodem ještě rychle proběhnem trať a po startu už vzorně fandíme. Jak v semifinále tak i ve finále doiíždí Michal na 12. místě v hardtailech a tak víceméně spokojeni s tím, že nerozšířil řady našich zraněných se vydáváme k domovu

Kubrt
 

Fotogalerie Bobr CUPu zde
Výsledky Bobr CUPu zde
Fotogalerie MSDH CUPu zde


24.9.2011 - Oderská Mlýnice

Cyklistická sezóna se blíží k závěru a tak jsme využili posledního závodu seriálu Kolo pro život k porovnání sil s ostatními a také hlavně mezi sebou.

Na start se postavil skoro celý team, jmenovitě Kajka, Gabča, Marek, Richard, František, Michal, Vladimír a Kubrt. Nejeli pouze Marťa(pro zranění omluven), Lidka(svoji neúčast si omluvila skvělými fotkami - díky), Danek(svoji účast přislíbil v příštím závodě) a Jirka(u něho je to skoro neomluvitelné - ale příště určitě pojede - teda snad - možná). Doprovodný team tvořili Lidka, paní Tomečková, Marťa, Danek a Dáša.

Jako první se na start postavila naše juniorka, které šlo v závodě takřka o všechno. Bohužel Káju po startu vytlačili ostatní závodníci a tak se dopředu dostávala jen pomalu. Nakonec ale potvrdila své dobré předchozí výsledky a skončila na 4. místě v kategorii D12. I toto umístění jí stačilo na celkové skvělé 3. místo v seriálu Kolo pro život. GRATULUJEME!!!! Tento závod byl však pro Káju posledním závodem v kategorii juniorů. Od příští sezóny se z ní stává kadetka a tak bude jezdit podstatně delší závody. Takže Kájo - hlavně trénovat.



Ve dvanáct hodin odstartoval hlavní závod, na který jsme se všichni hodně těšili. Počasí bylo skvělé, trať suchá a tak bylo jasné, že bude rychlá. Po startovním výstřelu jsme si ještě asi minutu počkali, než se vůbec rozjela naše startovní vlna, aby se zanedlouho opět zastavila, protože nějaký dobrodinec zastavil auto na hlavní trase závodu, už tak úzké.

Bohužel byl při startu neférově bezohledným bikerem sestřelen František, který dále pokračoval v závodě jen s velkým úsilím. Po absolvování celého prvního okruhu po průjezdu areálem usoudil, že bojovat dál s bolestmi už nemá cenu a po takřka heroickém výkonu svůj závod ukončil. Zde si ho převzali zdravotníci a po nezbytném ošetření si ho odvezli do nemocnice. Konečná diagnóza, 4 zlomená žebra, ještě více podtrhuje jeho odhodlání se poprat s ostatními a s nástrahami tratě a tak mu všichni přejeme hlavně rychlé uzdravení a opět dobrou náladu.

Nelítostný boj se odehrál mezi mnou a Kubrtem. Jelo se mi dobře a tak jsem se v první části pokusil Kubrtovi odjet, což se mi povedlo a na mezičase jsem si vybudoval více než minutový náskok. O to smutnější bylo mé ohlédnutí na cca padesátém kilometru. Jako vždy se za mnou objevil. Nezván, nečekán, nelítostný bojovník, byl tam zase, jako mnohokrát. Opět si mne  vychutnal a rozdal výkonostní karty v našem teamu. Posílen psychikou ihned nastoupil k trháku.  Já jsem naopak o tuto výhodu přišel a tak bylo těžké se udržet. Ale nevzdal jsem to a nakonec jsem dojel do cíle za Petrem se ztrátou 40s.

Skvělé výkony podali i ostatní Slimáci. Michal dojel na 26 místě v kategorii, Richard ukázal, že běžecké nohy také dobře šlapou, Vladimír se prodíral z úplného konce startovního pole, aby si užil předjíždění ostatních a Gabča měla jediný cíl: užít si to a dojet v limitu. To se jí také podařilo a tak doufám, že to nebyl její poslední závod.

Některé z nás čeká už jen poslední adrenalinový závod Bobr CUP, pár závodů má také naše DH sekce a sezóna je za námi. Ještě ale chceme zvládnou spoustu naplánovaných výletů, které jsme nestihli v závodním seriálu uskutečnit. Tak snad počasí vydrží.

Marek
   

Fotogalerie zde
Výsledky: absolutně, kategorie D12


 

17.9.2011 - Trnavský kolík

Jelikož se se mnou nebaví Jarda Kulhavý a poslední dobou mi ani nikdo nevolá z týmu Astana, rozhodl jsem se můj poslední závod v této sezóně pojmout zcela v duchu názvu mé nové stáje RTB Slimáci, se kterou jsem podepsal kontrakt na dobu neurčitou.

Trnavský kolík je zasazen do krásné přírody podhůří Hostýnských vrchů, a jelikož start tohoto minitriatlonu (100m plavání, 1km běh a 10km kolo) je stanoven na pravé poledne, můžou se ho zúčastnit i závodníci z dalekých krajů a noční ptáci, kteří si rádi přispí.

Prezentace proběhla standardně v místním hostinci a přilehlé parkoviště se brzy začalo plnit biky a botami pro třetí disciplínu závodu. A pak se jen čekalo, až nás autobus dopraví v 11:30 na start asi kilometr vzdálenému rybníku sousední dědiny.

Startovalo se v pořadí děti, junioři, těhotné ženy, ostatní ženy a po 5minutové přestávce byl start mužů. Jelikož v loňském roce byla voda ledová jako .…., pořadatelé letos ohřívali rybník celou noc pomocí vody ohřáté v rychlovarných konvicích, což se ukázalo jako dobrý nápad, protože teplota vody byla snesitelná a nezpůsobovala ochrnutí dolních a horních končetin a srdeční zástavy jako loni. Barva vody byla zajímavá již před startem a tak po pobídnutí kopancem nohy plavce přede mnou jsem neváhal a dvakrát se napil. To způsobilo, že jsem zapomněl plavat a tak jsem na břeh dorazil jako poslední.

Po oblečení dresu a bot jsem vyrazil na běžeckou část. Po předběhnutí několika zevlujících místních dětí jsem si dodal odvahu a jal se stíhat ubíhající vláček ostatních závodníků, který se mi ztrácel na horizontu. Zřejmě jen díky povzbuzování místních fanoušků a mé rodiny se mi podařilo dva závodníky předběhnout a tak jsem do poslední disciplíny – kola nastupoval jako třetí od konce.

Tato pozice mi zcela vyhovuje, neboť není nic horšího, než když vás všichni předjíždí. Přestože jsem vyrazil nejrychleji jak to šlo, tak prvního závodníka jsem předjel až v polovině trasy, kde pořadatelé postavili menší kopeček. To už jsem se skoro vzpamatoval a dařilo se mi předjíždět zejména děti a ženy až do konce závodu. V celkovém pořadí se mi podařilo umístit na 54. místě z 97.

Všem, kteří se letos nezúčastnili (a není jich málo) tohoto krásného závodu vřele doporučuji příští ročník, zejména pokud bude chladněji a pořadatelé neseženou dostatek varných konvic pro ohřátí rybníku.

Jirka
  

Výsledky zde


17.9.2011 - Valtické Cyklobraní

Předposlední závod seriálu Kolo pro život se konal ve Valticích, ráji vinných sklípků. Dnešní den jsme si však museli tuto blahodárnou tekutinu odpustit. Cíl dnešního dne byl prostě jiný.

Závodu ve Valticích jsem se zúčastnili pouze já(Marek) a Kája, pro kterou to byl hodně důležitý závod z hlediska celkového pořadí v seriálu Kolo pro život. Marťa pro své cyklistické zranění bohužel musí všechny závody v této sezóně již vynechat. A tak mu přejeme rychlé uzdravení a hodně skvělých výkonů v příští sezóně.

Na start juniorských závodů se postavil velký počet bikerů a bikerek a tak to tentokrát nevypadalo, že by Kája mohla stát opět na bedně. V podstatě se sešla maximální konkurence, protože každý najíždí body do celkového pořadí.

Kája vyrazila vstříc tomuto závodu poprat se s dalšími 13 závodnicemi na trati. A poprala se opravdu skvěle. Makala až do poslední chvíle a vybojovala skvělé třetí místo. I když ještě nejsou k dispozici oficiální celkové výsledky seriálu, podle našich teoretických propočtů Kája v tuto chvíli ztrácí s počtem 333 bodů na celkové třetí místo v seriálu pouze asi 1 bod.  A tak vzhůru do Oder, kde to bude opravdu rozhodující bitva.

Ihned po dojetí juniorů jsme se přesunuli na Valtické náměstí, kde se postavilo na start hlavního závodu skoro 1000 závodníků a 500 na kratší trať. Proto musel být závod odstartován na dva rozjezdy. Já jsem byl bohužel v poslední části prvního rozjezdu, což mírně zhoršilo můj výsledek.

Po startu jsme brzy najeli do terénu, kde se na polních cestách zvedl oblak prachu a i když prvních 10 kilometrů mírně mrholilo, asi to bylo málo, protože místy nebylo vidět na krok.  Tempo bylo vražedné a v polovině závodu jsem měl průměr cca 29km/h. Druhá polovina byla mírně kopcovitá, takže se průměr zhoršoval, ale nakonec jsem se dokázal vejít na trati dlouhé 51km pod 2 hodiny, což byl můj cíl. V celkovém pořadí jsem nakonec skončil časem 1:57:11 celkově na 246 místě z 990. 

Marek
  
Výsledky 51 absolutně, kategorie D12
Fotogalerie zde


10.9.2011 - Sudety - splněný sen bikerův

Když jsem začal trochu jezdit po závodech, samozřejmě jsem musel narazit na Sudety. Pověsti o nejtěžším MTB marathonu u nás, plném náročných výjezdů a technických sjezdů a můj odpor k asfaltu ve mně vyvolaly jedinou možnou reakci- vyzkoušet to. A tak jsem se přihlásil na 17. ročník Specialized MTB rallye Sudety 2011. 

A je to tady. V pátek 9. září beru dovolenou, ráno nakládám Dědu s Babičkou, kteří se rozhodli mě doprovázet a vyrážíme směr Teplice nad Metují. Plán je jasný: dopoledne dojet na místo, ubytovat se a po obědě zajet na Hvězdu, vyzkoušet vyhlášený sjezd. Slunečné počasí nás opouští u Mohelnice a po několika přeháňkách, zastavujeme krátce před polednem  před naším oblíbením Penzionem Na výsluní. Po milém přivítání jeho majitelů manželů Skalových a obědě v protější restauraci se vzhledem k pokročilé době a nejistému počasí nechávám na Hvězdu odvézt autem. Zatímco Děda s Babičkou jdou prozkoumat trasu k občerstvovačce Amerika, já beru mazlíka a  vyjíždím k úseku zvanému Schody. Tam trávím asi dvě hodiny hledáním odvahy a sledováním asi pěti borců, kteří sjezd nacvičují (později chápu - mnozí z nich se v sobotu objevují na bedně při vyhlašování Českého poháru).  Nakonec je strach o zdraví a kolo silnější než mé DH odhodlání a potupně snáším kolo. Další, už „snadný“ úsek  ve mě vyvolává vzpomínky na nedávný výlet na Rychlebské stezky a pověsti o náročnosti začínají dostávat konkrétní podobu. Cestou po silnici zpět do Teplic se rozhoduji, že vzhledem k výsledkům prvotní obhlídky trati a tomu, že tu není Marek, zítřek pojmu jako seznámení se s tratí.  Proto taky tlakuji pláště na hodnotu „šutr“. Sice poskakují jako tenisák, ale raději pojedu trochu pomaleji, než řešit defekty.

V sobotu ráno nic nenasvědčuje tomu, že by mělo být slunečno, ale nevadí, hlavně že neprší. Na základě zvolené taktiky se stavím do zadní části startovacího boxu a v 8:00 vyrážím. Následuje asi čtyřkilometrový výjezd po asfaltu. Někdo plánuje založit únik a sonduje kdo se přidá. Samozřejmě jde o vtip. Teď je nám ještě do smíchu.

Na kopci trať odbočuje na zpevněné cesty a louky, ale pořád je prvních 30 km sranda. Volnější tempo ostatních přisuzuji buďto obavám o to, co přijde, nebo tomu, že jsem prostě ve špatné části startovního pole. Zkusím trochu přidat. Možná moc, protože když předjíždím jednoho z kolegů, patrně chytne signál z mého hrudního pásu, neboť prohlásí: „ Chlapi, buď je tu bomba, nebo tu někdo umírá“. Mrknu na hodinky a vidím 189 tepů. No nevadí, jedem dál.

Na jednom z mála asfaltových úseků se seznamuji s Romanem Plachým, který pojede kajak za naši štafetu na Bobr cupu – tak přece mám s kým závodit.

Po oddělení  se krátké trasy vjíždíme do lesa. Konečně. Ovšem šikmé mokré kořeny si nerozumí s přehuštěnými plášti a tak některé úseky spolu s ostatními jdu pěšky -  ale takových ještě bude.

Po bufetu na 40. kilometru začíná první náročný kopec.  A pak už je to pořád stejné: kamenité výjezdy z nichž se některé chodí, sjezdy, které jsou buď vyskládané z oblých kamenů, nebo rozbahněné s vymletými rigoly, plné kořenů, schodů, kamenů a děr: obojí se jede na brzdách a je hodně náročné na ruce i celý trup.  Každý kilometr čím dál víc bolí. Od  70.-80 km je mi stále víc jedno, že půjdu Hvězdu pěšky – hlavně ať už jsem tam.

Nejhorších je posledních 15 kilometrů – psychicky.

Nakonec v čase 8:31:56  přece jen dojíždím na teplické náměstí.

Důsledky Sudet: totální vyčerpání, jedna zlomená špice a naprostá spokojenost. Sudety jsou prostě to, co si představuji pod pojmem bike maraton.

PS: Možná je tento článek moc dlouhý, ale stejně dlouhý byl pro mě i závod. Ale taky  stejně krásný. Ať žijí Sudety 2012.

Kubrt

Výsledky zde


3.9.2011 - Emseko bikerally Trnava

V sobotu se konalo také 6. kolo WBS v Trnavě. Časové vytížení nám neumožnilo zúčastnit se pátečního tréninku, a tak jsme do rekreačního střediska v Trnavě u Slušovic vyrazili až v sobotu časně ráno. Závodit jel jen Radim, protože Charlie se minulou sobotu pokoušel zastavit prosklené dveře, které hrozily v průvanu bouchnutím. Jenže se trefil rukou právě do skleněné výplně a způsobil si tak na zápěstí dvě řezné rány, které  si vyžádaly šest stehů. A tak sbalil vzduchovou houkačku a jel aspoň fandit.

Počasí bylo nádherné, tratě suché a tak se Radim snažil najet co šlo aspoň v ranních tréninkových jízdách.  Závod se jel na pět rychlostních zkoušek na dvou tratích. Charlie spolu s kamarády fandili tak intenzivně, že nemohl téměř mluvit ještě před začátkem vlastního závodu. Ten odstartoval v 10:30 a po dvou RZ na první trati se časomíra přestěhovala na druhou, kde se jely zbylé tři zkoušky. Radim si vedl dobře, nezaznamenal žádný pád, a tak i přesto, že kvůli absenci pátečního tréninku neměl najeté všechny skoky a některé objížděl , skončil v kategorii střelci na 11. místě z třiadvaceti.

Po samotném závodě byl ještě na programu doplňkový závodu v dualu. Ten jsme ale vypustili a ihned po dojetí poslední erzety jsme vyrazili do Třebětic na posezení s ostatnímy teamovými kolegy.

Kubrt


Fotogalerie zde


 

3.9.2011 - Priessnitzova padesátka - Jeseník

V pořadí již 14. závod seriálu KOLO PRO život se konal v Jeseníku pod názvem Priessnitzova 50ka. A Slimáci samozřejmě nemohli chybět.

Den začal již tradičně dětskými závody, kde jsme měli naše dvě želízka v ohni: Kajku a Marťu. Marťa startoval v kategorii 10-11 let na trati podstatně jednoduší, než byla ta v Chrudimi a celý závod dokončil na 12 místě. Na delší trať se ihned po něm postavila Kája v kategorii 12-13 let, která měla kolem sebe ty největší soupeřky známé z předchozích závodů. Konec seriálu se blíží a všichni chtějí být celkově na co nejlepším místě. A tak zdaleka nebylo jasné, že se na bednu tentokrát dostane a po druhém kole se z prvního místa po startu propadla až na čtvrté. Ale v posledním kole zabrala a pokusila se stíhat závodnici před ní. V polovině kola už byla pár metrů před ní. Bohužel v poslední otočce před cílem jí vyjela tretra z pedálu a tak o třetím místě rozhodla až cílová fotografie - ještě že byly čipy. Kajka o jednu desetinu uhájila třetí místo a vrátila své soupeřce porážku z Olomoucké padesátky.

Po závodech dětí jsme se přesunuli na start hlavního závodu na 52km na náměstí v Jeseníku. Závod byl odstartován ve 12:00 a vedl pěknou trasou kombinací lesních a zpevněných cest. Závod jsem dokončil celkově na 301 místě. Na Oderské budu muset určitě víc zabrat, protože to nebylo ani na umístění do poloviny, se kterým bych byl spokojen.

Ihned po dojezdu do cíle a krátkém občerstvení jsme se vydali domů a těšili jsme se na večerní setkání všech Slimáků.

Marek
  

Výsledky 52 absolutně, kategorie D10, kategorie D12
Fotogalerie zde


 

27.8.2011 - Manitou Železné hory - Chrudim

Protože jsme v našem okolí už zkusili skoro všechny závody, rozhodli jsme se vyrazit trochu dál na závod seriálu Kolo pro život Manitou Železné hory do Chrudimi.

Vyjelii jsme už po šesté hodině, aby jsme v klidu stihli registraci a hlavně já jsem si potřeboval vyzkoušet sjezd ze schodů, který byl ihned po startu závodu a v takové délce jsem je nikdy nejel.

Na místě jsme byli před devátou, registrace proběhla rychle. Kajka s Marťou vyrazili trénovat na svou trať, Gábi dělala doprovod a fotografa a já jsem ihned vyrazil potrénovat do historického centra Chrudimi. K mému překvapení sjezd po cca 150 schodech byl v pohodě, tak jsem si to vyzkoušel třikrát a jel zpátky podpořit děti.

Pořadatelé postavili v areálu ploché dráhy hodně technickou trať a tak se naši mladí bikeři snažili co nejvíce natrénovat přejezdy překážek. Asi největším oříškem byl "kolík" umístěný ve svahu, který měla ve své kategorii Kája a neměla čas ho natrénovat. Nutno podotknout, že to byl opravdu velký oříšek pro spoustu dalších závodníků.

Jako první vyrazil na trať Marťa a po skvělém startu se držel na skvělém 7 místě. Bohužel ve třetím okruhu zaváhal na jedné překážce a spadl(tak jako mnoho dalších) a propadl se na 10 místo, které už do konce závodu nedokázal vylepšit. Velký problém na překážkách mu způsoboval fakt, že nemá nášlapné tretry a tak vše musíme do příští sezóny napravit.

Ihned po něm startovala Kája. Na začátku zvládla projet všechny technické nástrahy a čekal ji hodně obávaný kolík. Na jeho překonání museli závodníci vyjet do prudkého úzkého protisvahu a kolem kolíku se otočit. Kája však nezaváhala a hned v prvním kole to perfektně zvládla. Bohužel spousta ostatních závodníků neměla to štěstí a tak tam vznikaly hodně kuriózní situace. S přibývající únavou se trať stávala stále těžší a tak o pády nebylo nouze. Nakonec Kája dojela na skvělém druhém místě a porazila i některé kluky.

Ihned po dětských závodech jsme spěchali na start hlavního závodu na 50km, který byl na hlavním náměstí v Chrudimi. Nejvíce diváků bylo samozřejmě pod atraktivními schody. I když jsem je měl natrénované, obával jsem se, co na nich udělá nabuzený dav závodníků. Ihned po startu se zformoval velký balík, který se blížil ke schodům. Někteří závodníci po jejich shlédnutí propadli panice a začali slézat, takže se to pořádně zahustilo. Dav je však přetlačil a tak mnohým nezbylo nic jiného, než to prostě dát. A tak to nakonec proběhlo v pohodě a já jsem uháněl vstříc 50km trasy, o které jsem znal pouze profil. Prvních 25km do kopce, druhých 25km z kopce. Je pravda, že terénu bylo minimálně, jediná technická pasáž byly zmiňované schody a protože se jelo převážně po zpevněných cestách a za sucha, byl závod spíše sprint. Tak jsem těch 50km zvládl v čase 2:20 a dokončil jsem na 47 místě v kategorii. Původně jsem chtěl sice stíhat Jaroslava Kulhavého(host závodu), ale po dosažení "smrtelného" tepu jsem to vzdal.

Po rychlém občerstvení jsme vyrazili domů. Další závod nás čeká příští týden v Jeseníku, tak se hodně těšíme.

Marek
  

Výsledky zde
Fotogalerie zde


 

20.8.2011 - Rusavská 50ka + 5. kolo WBS Podkopná Lhota

I tento víkend, resp. sobota 20. srpna se nesla v závodním duchu. Jednak se konal 8. ročník Rusavské 50ky a taky 5. kolo WBS. To mělo předehru už v pátek, kdy probíhal trénink a noční rychlostní zkoušky. Takže jsem odpoledne naložil Radima a Michala a vyrazili jsme na „Kopnou“. Kluci najížděli tratě a mezitím se u zastávky shromažďovaly rally vozy, jejichž jízdy byly plánovaným nočním zpestřením. My jsme účast na nočních jízdách neplánovali, navíc kolem půl osmé přišla pořádná bouřka, která ukončila náš páteční trénink.

 V sobotu po sedmé jsem naložil kola a v 8h jsme už parkovali na louce u Podkopné Lhoty. Kluci dali první jízdu a rozhodli se přezout na Wet Sreamy. To už jsem já byl sbalený a kolmo vyrazil přes Vlčkovou na Rusavu. Tam jsme se postupně sjeli i s ostatními Slimáky: Dědou, Liduškou a Ríšou v závodním, a Babičkou a Dášou z podpůrného teamu, který svědomitě doplnila i Karolína. Nakonec se sešlo přes 900 závodníků a v pravé poledne jsme vyrazili na trať za nádherného slunečného počasí. Pro mě probíhal závod výborně a až na Tesák jsem jel s ambicí pokořit čas 2h 30 min. Bohužel při sjezdu po šotolině kolem Čerňavy jsem chytl defekt a propadl se o min.100 pozic. Po výměně duše jsem se snažil urvat aspoň nějaké pozice, i když bylo jasné, že mise splněna nebude. Aspoň se mi podařilo vyjet  stojku za brodem před rozcestím U křížku. Horší to už bylo s výjezdem na Hrubou Malíkovou, kdy zablácená přehazovačka, spadlý řetěz a nastupující křeč zavinily ostudný pěší výšlap. Po dojetí v čase cca 2:51 jsem se trochu vydýchal, a po guláši vyrazil na kole zpět na Kopnou. Kluci si mezitím užili báječný závod. Radim nakonec dojel ve Střelcích 7. z 15ti a Michal v Hardtailech 15.z jednadvaceti.  Plánovaný pozdní oběd v hospůdce Pod Rablinů jsme kvůli uzavřené společnosti nemohli uskutečnit, a tak jsme se rozhodli nasytit kluky na rusavském hřišti. Takže zatímco si kluci dávali klobásky, kuřátka a langoše, já jsem zjistil že i ostatní členové teamu dorazili do cíle v pořádku a vzhledem k podmínkám na trati i ve skvělých časech. Počkali jsem tedy na tombolu, v které tentokrát vyhrál Ríša a to balíček masážních a mazacích přípravků a spokojeně vyrazili k domovům.

Kubrt
  

Fotogalerie zde
Výsledky zde


13-14.8.2011 - Bikepark Dolní Morava, Rychlebské stezky, Jeseníky

V sobotu jsme v silném zastoupení Slimáků vyrazili na bikový víkend do Jeseníků v sestavě Radim, Michal, Kubrt a já(Marek). Podle předpovědi měl být krásný a slunečný víkend.

Hlavní důvod cesty do Jeseníků byly proslavené singlíky v Rychlebských stezkách http://www.rychlebskestezky.cz, které jsme chtěli s Kubrtem zkusit. Když už jsme jeli takovou dálku, tak s námi jeli Michal a Radim, aby si užili víkend v bikeparku  v Dolní Moravě.

A tak jsme vyrazili brzy ráno a v devět hodin už si kluci chystali své sjezďáky v Dolní Moravě a nažhaveni se vrhli na vlek. Kubrt zajistil zázemí a zaplatil vleky, podívali jsme se na pár jízd a autem jsme se přesunuli do centra Rychlebských stezek - Černé Vody. Mapy jsme měli nachystané a rozhodli jsme se, tedy spíše já jsem přesvědčil Kubrta, aby jsme začali lehčí trasou, což se nakonec ukázalo jako dobrá volba. A to z toho důvodu, že po náročnějších singlících by nám lehčí trasa připadala asi nudná. V každém případě na začátek nebyla. Prvních 10 kilometrů skvělých singlů jsme si užili a spokojeni se vraceli zpět do výchozího místa, tentokrát po cestě.

Abychom si užili druhé náročnější části, čekal nás dlouhý výjezd do výchozího bodu. Tam Kubrt navrhl, že pojedeme zkusit také černou trasu, což opravdu odpovídalo nejnáročnějšímu úseku a nutno říct, že ani na našich FULLech jsme si polovinu vůbec neužili, protože to na nich bylo nesjízdné. Druhá polovina černé trati už byla zajímavá. Ale nejlepších cca 10km sjezdů jsme si užili následně po zelených trasách. Perfektně postavené singly jsme si náležitě vychutnali a i když se sem tam vyskytl menší pád, nic to neubralo na našem nadšení. Prostě SKVĚLÉ!!! Doporučujeme všem zkušenějším bikerům, kteří mají rádi tento druh tras.
Po návratu autem do Dolní Moravy zrovna skrápěl v bikeparku trať deštík, a tak kluci odpočívali a nabírali energii na další den. Přespali jsme v penzionu pod bikeparkem a večer jsme si dali vydatnou večeři a také spoustu "iontových nápojů".
Ráno v neděli bylo na rozdíl od soboty skvělé počasí. Michal s Radimem celý den strávili tréninkem nových kousků. Tentokrát už na trati nebyli sami, počasí přilákalo desítku dalších bikerů.

Já s Kubrtem jsme vyrazili po okolí Dolní Moravy, vystoupali jsme na rozhlednu Klepý - bohužel byla zavřena. Nutno říci, že Jeseníky nejsou Hostýnky a najet tady přes sto kilometrů za den je skoro nemožné. My jsme měli po prvních 18km nastoupáno cca 800m. Ale zase jsme si užili spoustu krásných sjezdíků, které u nás nemáme, projeli jsme kolem Králického Sněžníku a po 55km jsme se vrátili do Dolní Moravy. Sbalili jsme se a příjemně unaveni jsme vyrazili domů.

Bylo to skvělé. Tak třeba zase někdy.......

Marek

Fotogalerie zde


Cyklistická trasa 1190161 - powered by Bikemap

 

6-7.8.2011 - WBS Luhačovice

O víkendu 6-7.8 se uskutečnil 4. závod seriálu WBS a to v lázeňském městě Luhačovice. V sobotu ráno se kluci i s Kubrtem sbalili, a odjeli na místní hřbitov, kde byly starty obou 2 RZ. Kluci celý den trénovali trať, která byla pěkná, rychlá a po prosněných nocích suchá!
Kubrt ale nezahálel, do Luhačovic si vzal svojí silničku a vyrazil na Rusavu, kde podporoval Marka. Ten se totiž v sobotu účastnil Holešovmana jako cyklista v jejich štafetě s Richardem a hostujícím Jirkou Bečicou. Kubrt Marka popohnal a vrátil se do Luhačovic, kde už postupně přijeli ostatní závodníci na trénink.

V neděli bylo krásné počasí, panovala skvělá nálada, žádné vážnější technické problémy nebyly. Na závod přijelo kolem 90 jezdců, bohužel někteří během závodu odjeli, ať už ve vlastním zájmu, nebo v sanitce. Ve finále se pak Michal umístil celkově na 34. místě z 83. závodníků, co odjeli všechny 4 RZ a ve své kategorii HardTail skončil jako 12. z 21 ''pevňáků''. Radim dojel na 50 místě celkově, a ve své kategorii střelci ulovil pěkné 6. místo z 16 střelců.

Celý víkend byl pěkný, a my se už teď těšíme na další závod WBS, který se kona v Podkopné Lhotě 20.8.

  


6.8.2011 - sprint triatlon Holešovman

Již tradičně se v našem závodním kalendáři objevuje sprint triatlon Holešovman. Letos jsme se zúčastnili již potřetí. Na rozdíl od předchozích ročníků jsme neměli žádného zástupce v jednotlivcích a postavili jsme pouze štafetu ve složení Jirka Bečica(hostující člen) - plavání, Marek - kolo a Richard - běh.

Plavání bylo jako vždy na holešovském koupališti a štafety přišly na řadu ihned po kategorii žen. Letos se na start postavilo 22 štafet a bylo vidět, že konkurence je stále větší. Každý se snaží najít na svoji disciplínu toho nejlepšího specialistu.

Jirka měl pouze 2 dny na přípravu, protože nahradil Káju, která se na poslední chvíli  nemohla zúčastnit, což ji hodně mrzelo. Proto Jirka ani nebyl nervózní, protože po půlroční absenci v plaveckém tréninku ani netušil, co od sebe má čekat. Nakonec zazářil časem 13:00. Předání proběhlo perfektně a tak jsem se mohl vydat na svůj bikový úsek. Trasu dobře znám, a tak mi vůbec nevadilo mokro, které přinesly deště posledních dní. Vlastně se dá říct, že jediné slušné bahno bylo v úseku jednoho kilometru za Hrubou Malíkovou, což byla škoda. Pod sjezdem do Rusavy čekal Kubrt, aby dohlédl na to, že se neflákám a "doprovodil" mne až pod Malíkovou. Dál už to na silničce nešlo. Svůj cíl, dostat se pod 1:20:00, jsem splnil doslova, protože jsem přesně v tomto čase předával Richardovi. Ten ve svém úseku opravdu zazářil a závěrečným finišem(po probuzení) dosáhl času 24:31, což byl v porovnání s ostatními skvělý výsledek. Možná kdyby ho celý team začal povzbuzovat dříve, tak by byl výsledný čas srovnatelný s těmi nejlepšími.

Loni měla naše štafeta celkový čas 2:01:11 a letos jsme si dali cíl se dostat pod 2 hodiny. To se nám povedlo a v čase 1:58:08 jsme se umístili na 12 místě z celkových 22 štafet.

A tak už přemýšlíme o příštím ročníku a čase 1:55.

Marek



Výsledky zde
Fotogalerie zde


9.-10.7.2011 - 5. kolo MSDH CUP Donovaly

5. kola MSDH se zúčastnila DH sekce ve složení: Michal a Radim coby jezdci a Kubrt jako servisák, řidič, záchranář, kuchař a nehrající kapitán. Jelikož jsou prázdniny, vyjeli kluci už v pátek brzo ráno, a v jedenáct hodin byli na místě. Než Kubrt zajistil ubytování v objednaném apartmánu, byli již rideři na lanovce a poznávali novou trať. Odpoledne přišla průtrž, po které kluci znovu trénovali. Když přišla další, šli se osprchovat a pochutnat si na kovbojských fazolích. Než ale pojedli, opět svítilo slunko, takže se znovu oblekli do bikerského a jezdili až do šesti hodin.

V sobotu bylo již krásně slunečno po celý den. Kubrt se vydal na prohlídku trati a pěšky podél ní vyšel (vyškrábal se) až na vrchol Nová Hola odkud byly krásné výhledy. O náročnosti trati svědčí i to, že někteří jezdci, kteří se zranili, byli dolů snášeni na nosítkách zavěšených pod vrtulníkem. Nahoře dostal Kubrt od kluků informaci o hladu a tak se rozhodl, že dolů seběhne po sjezdovce. Toho litoval až do středy, protože měl zkamenělé přední svaly na stehnech. Po těstovinách se sýrovou omáčkou pokračovali kluci v tréninku až do večeře, na kterou byl Bikerský guláš připravený z domova Kubrtem. Nejhůře se usínalo Radimovi, protože v jeho kategorii Naděje se prezentovali jen 4 závodníci a byla zde tudíž reálná šance na medailové umístění.

V neděli po posledních tréninkových jízdách přišel čas semifinále. Radim dojel třetí, v čase 4:22, čtyři vteřiny před čtvrtým, Bylo jasné, že finále bude napínavé. A bylo. Nakonec ale Radim o jedinou vteřinu třetí místo uhájil. Michal v Hadtailech dojel 13. z patnácti a stejné místo si udržel i ve finále. Takže než nastalo vyhlašování, naložili borci kola a dali si řízek v místní restauraci a hurá na bednu.

Večer se vrátili domů, aby v pondělí naložili stan a vyrazili na dovolenou na Šumavu zajezdit v bikeparcích na Lipně a na Špičáku.

  

Fotogalerie zde
Video zde


2.7.2011 - Bikemarathon Drásal

Rok se s rokem sešel a opět přišly bikerské vánoce: DRÁSAL. A jak se blížila první červencová sobota, bylo čím dál jistější, že letošní ročník na suchu nebude. Vyvrcholením byla čtvrteční průtrž mračen, která způsobila záplavy na Rusavě a odradila mnoho lidí od účasti. Ale já jsem se naopak těšil, protože obtížnost je to, co dělá Drásala Drásalem.

Počasí se nakonec umoudřilo a po propršeném pátku byla sobota beze srážek a odpoledne dokonce slunečná. Na start Dlóhého jsem se postavil já a Laďa a v 7:45 jsme vyrazili plni očekávání, jak to bude na trati vypadat. Nakonec to nebyla taková vražda, jak někteří prorokovali a až do Rajnochovic to bylo (kromě úseku pod sjezdovkami na Tesáku) jen trochu vlhké. To pravé maso přišlo v úseky Lázy- Jarcová, ale o to to bylo výživnější.  Tento úsek by se dal charakterizovat třemi slovy: bahno, bahno, bahno ( a ještě jedno bahno navíc). Mezitím co my jsem se rochnili, probíhaly v zámecké zahradě dětské závody. V těch do bojů zasáhli: Marťa, Daneček a Kája, která si vyjela ZLATOU medaili . Jen tak dál !!

Čtvrt hodiny před polednem odstartoval Krátké Drásal, kterého se zúčastnil Děda Franta, který měl v pátek taky zaječí úmysly, ale nakonec nezklamal a vydal se porvat s náročnou tratí.

Posun startu Krátkého nebylo nejšťastnější rozhodnutí, protože za Klapinovem, když už jsem si vyjel určitou pozici a jel si svoje, po spojení obou tratí mě mnoho lidí z krátké brzdilo ve sjezdech. Ještě hůř dopadl kamarád Andrej, který jel v první stovce  a toho tzv.  „„elita““ krátké sestřelila, takže to odnesl rozbitým kolenem.

Ve Fryštáku malé pivko  a vzhůru na poslední stoupání pod Ondřejovsko. Výjezd na Hrubou Malíkovou byl překvapivě skoro suchý. O to šťavnaťejší byla část z Malíkové k Lysině.

Nakonec jsme se do cíle propracovali všichni. S časem 7:31 jsem byl vzhledem k podmínkám spokojen. Děda dojel taky v pohodě a osmý v kategorii. Laďa dojel obléván šampaňským, jako pravý šampion-právem. A jako šampioni jsme si užili i posezení po závodě, i s doprovodným týmem, který nastoupil v plné sestavě včetně pražské divize.

Závěr: Bylo to náročné, ale bylo to krásné. Po očistě kola jsem zjistil, že ani materiální škody nejsou zásadní: řetěz ještě pár km zvládne, kazeta s ním, a  brzdové destičky nezaznamenaly výraznější opotřebení – asi proto, že jsem se držel rady jak je šetřit v takovýchto podmínkách: NEBRZDIT.

Sláva vítězům, čest všem zúčastněným.

Kubrt

     

Fotogalerie zde
Výsledky zde: 115, 53, D8, D10, D12


26.6.2011- Výlet na Pustevny, Smrk a Bílý Kříž

Po lehkém rozjetí na Čechy Tour jsme se (Kubrt, Marek a Laďa) v neděli vydali na trochu výživnější vyjížďku po Beskydech. Ráno jsme se nechali odvést do Rožnova p.R., nasedli na kola a vyrazili vzhůru na Pustevny. Počasí bylo zprvu přívětivé, takže se nám krásně šlapalo, a za hodinku už jsme stanuli na prvním vrcholu dnešní trasy. Respektive sednuli, k pivečku a polévce. Pak jsme se pustili druhou stranou kopce dolů až k Čeladné a odtud opět začali stoupat po červené TZ na vrchol Smrk. Toto stoupání už bylo náročnější a poslední část jsme kvůli kamenitému chodníčku klikatícímu se mezi klečí museli jít pěšky. Výhled s vrcholu byl lehce zastřen mraky a mlhou, a díky nízké teplotě jsme se zde ani dlouho nezdržovali, a opět pádili z kopce až do Ostravice. Úkol zněl jasně:  Zastavit v první hospodě na jídlo a pití. Toto rozhodnutí se později projevilo ne zrovna jako nejlepší, neboť „hotová“ jídla v restauraci U sauny byla hotová asi hodně dávno a následně zmražená,a někteří z nás z nich byli později taky hotoví. Nicméně žaludky jsme naplnili, tekutiny doplnili a vyrazili jsme k vodní nádrži Šance. Po nezbytné fotodokumentaci jsme pokračovali směrem na Bílý kříž, to už ale pod závojem dešťové spršky. Z Bílého Kříže jsme přes Sulov vyrazili po státní hranici a červené TZ směr Bumbálka. Posledních deset kilometrů už se zdálo nekonečných, navíc nám je Laďa zpestřoval „zkratkami“ a o to větší radost jsme měli z dosažení posledního kritického místa – Bumbálky.

Pak  jen asfaltový sjezd do Rožnova, kde už nás čekal odvoz, takže  po občerstvení v bufetu u kempu jsme jeli domů, řádně vyčerpáni více než 100 km trasou s převýšením 3000 m. Ale na rozjetí před Drásalem ideální.

Kubrt

  

 


Cyklistická trasa 1072330 - powered by Bikemap

Trasa zde
Fotogalerie zde


25.6.2011- Čechy Tour

V sobotu 25.6. se konal třetí ročník malého, ale o to příjemnějšího závodu Čechy Tour. Zúčastnili jsme se prakticky všichni, kromě Polišenských, kteří dali přednost párty na ukončení taneční sezony. Jeli i ortodoxní sjezdaři, aby si vyzkoušeli co to je, když se na kole musí i šlapat.  Kolem deváté jsme se sjeli u koupaliště v Čechách. Po prezentaci, občerstvení a technickém doladění závodních strojů jsme byli připraveni vydat se na třicetikilometrovou trať.  Ihned po startu se dostavily technické potíže v podobě spadlého řetězu u Gábiny, ale šikovná bikerka si s tím hravě poradila a už stíhala peloton. Další „zpestření“ přišlo asi minutu po startu v podobě vydatné dešťové přeháňky, která naštěstí netrvala dlouho. Trať nebyla příliš náročná, přesto zde byly  úseky, zejména sjezdy, které díky rozbahnění některé kolegy potrápily.  První ze Slimáků dojel Michal, který si pro tuto akci zapůjčil stroj Mazlik001. Další byli v cíli: Kája , kterou doprovázel na trati Marek a Děda.  Na  chvostu startovního pole jsem se držel já (na stroji  kategorie OLD TIMER), jelikož jsem doprovázel Radima, pro kterého to byl první (snad ne poslední) XC závod, a Gábina, která jela s Marťou a většinu tratě jsme jeli blízko sebe.
Po dojetí jsme si užili občerstvení a příjemnou atmosféru na koupališti při čekání na vyhlášení výsledků a tomboly, ze které jsme také neodešli s prázdnou.

Kubrt

  

Video zde
Fotogalerie zde
Výsledky zde


4-5.6.2011- 4. kolo MS DH CUP Horná Mariková - Ráztoka

Tento víkend se jelo 4. kolo MSDH Cupu ve ski areálu Ráztoka v Hornej Marikovej, který se nachází „přes kopec“ od Velkých Karlovic, ale autem se sem musí jet oklikou přes Púchov. Tentokrát Míšu a Radima doprovázel kromě Kubrta i Děda Franta. V sobotu jsme vyrazili brzo ráno a po deváté jsme byli na místě. Při příjezdu nás pokropila sprška, ale než se kluci vybalili a rozjel se vlek, bylo sucho a tak se naši DH borci s chutí pustili do najíždění této náročné tratě. To probíhalo k plné spokojenosti až do třetí hodiny, kdy se zatáhlo a pořádná bouřka trénink přerušila. Jeli jsme se tedy ubytovat do útulného horského hotelu EVA-MARIA. Po bouřce jsme se vrátili na Ráztoku na prezentaci a po shlédnutí potoků kalné vody valících se po sjezdovce se rozhodli dnešní trénink definitivně ukončit. Podvečer jsme si zpestřili procházkou po Marikovej a večeří v hotelu, kde jsme si pochutnali na haluškách, zemakovej placke ale i pivu a borovičce. Některým přebývala energie nevyčerpaná na tréninku, a tak si ještě poskákali na trampolíně.

V neděli jsme se po vydatné snídani rozloučili s paní domácí i psem Badym a jeli závodit. Od rána bylo teplo a slunečno, ale trať byla ještě mokrá a mnozí jezdci řešili dilema, zda jet na mokrých nebo suchých pneumatikách. Kluci se pustili do dalšího tréninku a v 11 hodin byly odstartovány semifinálové jízdy. Po jejich projetí a pauze se ve 13:30 rozjelo finále na již poměrně oschlé trati. Radim v kategorii Náděje startoval hned na začátku a Michal v hardtailech asi 20 minut po něm, takže ve dvě hodiny měli odjeto. Trať byla náročná a díky pevnému kolu u Radima a technickým potížím u Michala se kluci umístili na chvostu svých kategorií, to ale nic nezměnilo na jejich dobré náladě z báječně prožitého víkendu a Radim nás celou cestu zpět bavil v autě svými hláškami a hlasitým prozpěvováním. Aby taky ne, když ho v Třeběticích čekal babiččin řízek. Snažili jsme se ho „umlčet“ nákupem ovčích sýrů a korbáčků, to ale pomohlo jen na chvilku.

 Pořadatelé MSDH stále drží v tajnosti lokalitu příštího kola, ale v kuloárech se spekuluje o Donovalech. Takže se těšíme na další víkend na Slovensku a připravujeme technické úpravy Míšova kola, aby do toho mohl zase pořádně šlápnout.

 Příští víkend bude po delší době nezávodní, takže chceme vyjet po hřebenech Javorníků a v neděli si děda plánuje uplatnit narozeninový dárek – poukaz na tandemový seskok !

  

Fotogalerie zde


29.5.2011 - WBS Slopné

V neděli se konalo 2. kolo WBS serie ve Slopném u Luhačovic. Michal a Radim se spolu s Kubrtem v roli trenéra, servisáka, zdravotníka a svačináře vydali na sobotní trénink,  ale vytrvalý déšť je odradil a tak dojeli jen do Holešova, kde skončili v restauraci Pumpa u dobré pizzy, a rozhodli se nechat trénink až na neděli před závodem. V neděli sice mokrá cesta naznačovala, ža pršelo i během noci, ale probudili jsme se do slunečného rána a to nás naplnilo skvělou náladou. Ikdyž díky sobotnímu dešti bylo jasné, že prášit se nebude. O tom nás utvrdili po příjezdu do Slopného někteří kolegové, kteří se po „parkovišti“ pohybovali v gumákách. Parkovalo se totiž na ploše u rybníka, kde před nedávnem proběhly terénní úpravy, takže jednoduše řečeno do půl plášťů (automobilových) v bahně. Podobně vypadaly i tratě, ale díky nádhernému počasí to ani moc nevadilo. Kluci obuly WET SCREAMY a šli na to. V 11 hodin začal samotný závod, který se jel na 4 rychlostní zkoušky na dvou tratích: 1. a 2. RZ se jela na trati na sjezdovce s krátkou, ale bahenní lesní vložkou, naopak trať 3. a 4. RZ vedla kompletně  lesem. Michal dojel v kategorii hardtail 21. (z 25) a Radim v kategorii Střelci 9. z 15. Po vlastním závodě se jel ještě 4DOWN- takový motokros na kolech, kdy jedou vždy 4 rideři současně a z každé jízdy postupují první dva do dalšího kola.

 Tratě se klukům moc líbily a počasí nám taky přálo, takže spokojeni a vyježděni jsme vyrazili domů, abychom začali mýt, prát, čistit a seřizovat, neboť příští víkend nás čeká MSDH CUP v Hornej Marikovej kam se chystáme na celý víkend i s noclehem.

  

Video zde
Fotogalerie zde


29.5.2011 - Dětské závody v Chropyni

Tak nám zase rok uběhl jako voda a přišel nejoblíbenější dětský závod, který už Marťa s Kajkou absolvovali počtvrté. Tentokrát se k nim přidal další Slimák a to Danek. Oproti sobotě bylo počasí nádherné a všichni naši závodníci se hodně těšili. Nejvíce ale asi Martin, protože zjistil, že je v tombole velké množství stavebnice LEGO. Takže vlastně ani nešlo o ten závod.

Všichni naši závodníci odstartovali zároveň v jednom rozjezdu, i když Kajka v jiné kategorii. V této jízdě bylo zrovna nejvíce bikerů a tak se očekávaly urputné boje. Trasa vedla jako obvykle dvě kolečka okolo Chropyňského rybníka.

Ihned po startu se Kajka zařadila v  její kategorii na první místo, Marťa se pohyboval okolo pátého a Danek, pro kterého to byl první závod na novém větším kole, se snažil propracovat ze zadních pozic na startu. Ve druhém kole Kajka sice ztratila svoji první pozici, ale druhou se jí podařilo skvělým finišem uhájit, Marťa dokončil na šestém místě, což bylo pro něho po loňském umístění na bedně mírné zklamání (pro rodiče nikoliv, protože konkurence byla velká) a Danek se dokonale během závodu seznámil se svým kolem a absolvoval celý závod bez zaváhání. A tak věříme, že Danek bude ode dneška pravidelným účastníkem všech dětských závodů.

No a byla tady tombola. Nejočekávanější událost dne. No světe div se, LEGO Marťa nevyhrál. Jako obvykle. Ale Kajka mu věnovala svoji stavebnici, kterou dostala za 2. místo,  a tak byl spokojen.

No ale největší radost měl Danek, který vyhrál první cenu tomboly -  nové dětské kolo. No mamka měla "radost", protože musí přemýšlet, jak vrátí to nové, které koupili před pár dny a na kterém jel závod.

Fotogalerie zde


28.5.2011 - IN-LINE CUP Napajedla

Další sport, který jsme chtěli zkusit závodně jsou in-line brusle. Asi nejlepší bruslař z nás všech je Marťa a tak se chtěl zkusit poměřit také s ostatními závodníky, kteří dělají tento sport na hodně vysoké úrovni.

Bohužel v sobotu počasí opravdu nepřálo a vytrvalý déšť nás odrazoval od jízdy na bruslích na mokru. Vlastně to ani Marťa nikdy nezkoušel, protože to hodně klouže. Ale protože byl přihlášen a bylo zaplaceno startovné, řekli jsme si, že se alespoň do Napajedel zajedeme podívat, i když jsme tušili, že bude závod zrušen. Nebyl... To nás překvapilo, ale Marťa se počasí nezalekl a i když měli někteří malí profesionálové své brusle přezuty na "mokré" obutí, což znamená jiná kolečka, tak se náš závodník s nimi popral do posledních sil.

Nakonec se Marťa umístil ve své kategorii na skvělém čtvrtém místě, což možná ani sám nečekal. A tak už přemýšlíme, kam zase vyrazíme na další závody bruslařů.

  

Fotogalerie zde


21.5.2011 - Olomoucká padesátka

Snad žádný víkend není u Slimáků bez závodní nebo sportovní aktivity. A tak i tento jsme strávili na závodním klání v Dolanech u Olomouce.

Již brzy ráno museli vyrazit do Dolan všichni Kovářovi, protože závod kategorie Junior Trophy, kde závodili Kajka a Marťa, začínal brzy dopoledne.

Na rozdíl od Petra s Andrejem jsme zvládli příjezd na místo bez problémů a tak jsme se vyhli předem avizovaným kolonám.

Jako každý rok čekala na naše juniory jedna z nejnáročnějších tratí Junior Trophy seriálu KOLO PRO ŽIVOT. Jako první se na start postavil Marťa, na kterého čekaly dva dlouhé okruhy postavené ve stylu cyklocrossu na louce se značným převýšením. Hned od stratu si Marťa vypracoval dobrou pozici. Po prvním kole se pohyboval na šestém místě. Přesto, že se mu toto místo ve druhém kole nepodařilo udržet, dojel na skvělém 8 místě z 25 startujících v kategorii.

V další jízdě nastoupila Kajka. Přesto, že jsme skrytě doufali, že by mohla být bedna jako loni, vzhledem k nabité konkurenci nebylo nic předem rozhodnuto. Kajka se však se čtyřmi koly závodu poprala do posledních sil a nakonec si polepšila třetí příčku z loňska a dokončila závod na skvělém druhém místě.

To už se pomalu blížil start hlavního závodu, kde jsme měli dva zástupce a to Marka a Kubrta. Kubrt však vzhledem k ranní zácpě (samozřejmě dopravní) přijel na poslední chvíli a tak se ani nestačil důkladně zahřát.

Start byl jako tradičně ve 12:00. Tentokrát závod odstartoval Zdeněk Štybar. Trať byla extrémně suchá a rychlá. Na polních cestách nebylo v prachu vidět ani na krok. První polovinu trati se Marek s Kubrtem drželi pohromadě a tak bylo jasné, že hlavní bitva o pozice v teamu proběhne ve druhé polovině závodu. A taky že ano. Za občerstvovačkou jsme najeli do nekonečného stoupání v terénu a Kubrt si začal vypracovávat nepatrný náskok, na který už jsem nedokázal zareagovat a tak se mi Kubrtův Slimák na drese neustále vzdaloval. Doufal jsem, že v závěru se mi povede ještě Petra dojet, bohužel se tak nestalo. A tak jsem dojel s dvouminutovou ztrátou, ale za to s maximální spokojeností. V kategorii jsme byli na 41(Kubrt) a 43(Marek) místě ze 179 závodníků a to považujeme za velice dobrý výsledek.

Ihned po dojetí závodu a rychlém občerstvení jsme spěchali domů a na výroční schůzi našeho teamu.  

Marek

  

Fotogalerie zde
Výsledky zde


14-15.5.2011 - SP DH Polomka

Ani tento víkend nebyl bez závodního soupeření. Michal se, jako jediný držitel licence UCI v týmu, zúčastnil prvního kola Slovenského poháru ve sjezdu ve středisku Polomka v Nízkých Tatrách.

Odcestoval tam s kamarády už v pátek, spali ve stanu a díky perfektnímu zázemí a stravě od kamarádky Terky si to náramně užívali. Celou sobotu věnovali tréninku, ale ani to nestačilo na perfektní zvládnutí náročné tratě  a tak při kvalifikační jízdě přišel pád, který znamenal 38. místo v semifinále a tudíž Michal nepostoupil do finálové jízdy, kam se dostalo pouze prvních 30 jezdců v kategorii. Snad to byl následek večerního doplňování „iontových nápojů“, snad nedostatek energie z promeškané svačiny kvůli nutnosti nečekané výměny duše těsně před kvalifikační jízdou,  hlavní je, že to přežil bez úrazu.

Kubrt s Ríšou a Dědou Františkem si v sobotu tréninkově projeli trasu Krátkého Drásala. Za ideálního počasí si tak Děda vyzkoušel, že se v pohodě vleze do limitu a snad podpoří teamovou účast při ostrém závodě.

Fotogalerie zde


7.5.2011 - Dětský Author Šela marathon Přerov

Po sobotním závodu Author Šela marathonu pro dospělé se v neděli konala jeho dětská část. Slimáky reprezentovali Karolína a Marťa.

Počasí však ráno vůbec nevypadalo tak jako v sobotu. Hodně foukalo a navíc chvílemi pršelo.  To však Slimákům nevadí a pod heslem „Ať prší víc, bude menší konkurence“, jsme se vydali do Přerova.

Od deseti hodin bylo možné si trať projet a tak oba naši závodníci využili této možnosti a patřičně trénovali některé technické úseky. Registrace proběhla hladce a k našemu překvapení proběhlo bez problémů, na rozdíl od soboty, také řazení na startu. Tady musíme pořadatele opravdu pochválit.

Na oba naše borce čekala trať dlouhá přes 9 km. Marťa stál ve druhém startovním koridoru, Karolína ve třetím. Kluci odstartovali jako první a po minutě, což bylo rozumné, i holky. Žádné pády naštěstí na startu nebyly a tak se oba Slimáci prokousávali pomalu dopředu přes slabší závodníky. Karolína měla vše trochu složitější, protože brzy dojela nejslabší kluky a musela se jim na úzkých lesních pěšinkách vyhýbat, všechno však zvládla a po skvělém výkonu dojela na pátém místě, Marťa také nezahálel a ačkoli byl nejmladší v kategorii, dojel v polovině startovního pole na devatenáctém místě.

Na lepší umístění to tentokrát nestačilo, protože oba naši bikeři byl vždy nejmladší ve své kategorii a na stratu bylo hodně kvalitních teamových závodníků.

Oběma gratulujeme a těšíme se na další závody, kde určitě bude zase nějaká „bedna“.

Marek

 

Fotogalerie zde
Výsledky zde


7.5.2011 - Author Šela marathon
7-8.5.2011- 3. kolo MS DH CUP Razula

V sobotu 7. května se uskutečnil 12. ročník Author Šela marathonu v okolí Lipníku nad Bečvou s cílem na  hradu Helfštýn. Od středy bylo jasno a větrno, takže trať měla ideální stav: místy sucho, místy blátíčko, jinde tak akorát aby se neprášilo, prostě značka ideál. Krásné počasí bylo i v den závodu. Po zaparkování a přípravě jsme sjeli do Lipníku na start a čekali v místech, kde jsme odhadovali postavení druhé startovací vlny. Start provázely zmatky, když byly odstraněny bariéry mezi 1. a 2. vlnou a spousta závodníků  druhé vlny se vydala na trať společně s první. My jsme ale udrželi chladnou hlavu a vyčkali 10 minut na start druhé vlny, což se ukázalo jako dobrý tah: přeplněním první vlny docházelo ke značnému ucpávání trati, my jsme naopak získali dobré postavení v čele druhé vlny a úvodní smyčku před Helfštýnem jsme projížděli prakticky nebrzděni. V této části jsme jeli s Markem společně a  postupně se střídali na pozici, výjezdní prémii pod hradem jsme úmyslně nevyjížděli, abychom nemuseli čekat na speciální tombolu.  Jelikož Markova taktika byla nepřepálit začátek, zkusil jsem mu za Helfštýnem ujet, což se povedlo. Cíl byl jasný: dostat se pod 6 hodin, a vrátit Markovi porážku z Chřibské (na Rohálovské to bylo nerozhodně, neboť jsme jeli na tandemu).

Ve výjezdu zvaném Peklo se ale dostavily dříve signalizované křeče, a prakticky celé stoupání jsem musel absolvovat na nejlehčí převod a čekal jsem, kdy se za mnou objeví další slimáčí dres. Ale neobjevil.

A tak za neustálého dolévání se Magnesiem jsem se postupně blížil k cíli a tušil, že bych mohl pokořit plánovaný časový limit. V závěrečném úseku po spojení se s krátkou trasou jsem se snažil držet bikerky , která finišovala právě na krátké trati a vylepšit čas co to šlo, což se podařilo, byť za cenu toho, že posledních 500 m na hrad jsem jel se zuby zakousnutými do rtů kvůli křečím – ale adrenalinu bylo asi víc než kyseliny mléčné, a do cíle jsem se dostal za 5:52min. Marek dojel po mě s časem 6:14 a tak byl splněn i druhý úkol, ale jak jsem později zjistil, Marka dostihl starý neduh – bolest zad.

V sobotu také probíhal ve Velkých Karlovicích trénink na 3. kolo MS DH Cupu. Vlastní závod se jel v neděli, kdy už ale počasí nebylo tak příznivé a ranní trénink doprovázel déšť, který rozbahnil trať a tak nastalo přezouvání plášťů na mokré provedení. Naštěstí ale po deváté pršet přestalo a díky slunci a větru trať i částečně vyschla. Radim s Michalem měli bohužel ve finálové jízdě technické problémy: Michalovi spadl řetěz a Radim po defektu na začátku jel prakticky celou trať na prázdném zadním kole. Přesto nebyli poslední a hlavně dojeli bez zranění, což je taky výhra. Tak si aspoň spravili náladu dobrým obědem a zmrzlinou.

Příští týden si malinko odpočineme, někteří se vrhnou do víru bujarých oslav ( Všechno nejlepší Gábině k narozeninám ). A 21.5. nás čeká Olomoucká 50ka a další týden WBS ve Slopném.

Kubrt

     

Celkové výsledky Author Šela marathonu zde a fotogalerie zde
Fotogalerie MS DH CUP zde


30.4.2011 - Rohálovská padesátka a WBS Želechovice

„To půjde“ řekli si Kubrt s Markem, když si měsíc před Rohálovskou půjčili tandem, aby si na něm zkusili projet tuto nádhernou trať a splnili si tak své přání – absolvovat některý ze závodů na tomto pekelném stroji. Druhá testovací jízda proběhla týden před závodem, a oba borci tak aspoň částečně nacvičili souhru a ovládání dvoukola, které je obzvlášť v terénu daleko náročnější než u singlu (obdiv všem tandemákům). Ale ani ostatní členové teamu nezaháleli, a pravidelně trať projížděli a připravovali se na jeden z našich nejoblíbenějších závodů.

 V sobotu 30.4. jsme se v hojném počtu a se stále se rozšiřujícím doprovodným teamem sešli v Prusinovicích. Počasí bylo krásně slunečné, ale vzhledem k prudkým dešťům tohoto týdne jsme věděli, že to nebude žádná sranda. Takže jsem obuli drapáky, naleštili blatníky, do kapes nacpali gely a další doping a pomalu se šli postavit na start. V 11 hodin zazněla ohlušující rána z napoleonského děla a my se vydali na trať. A sranda to nebyla, resp. byla to zábava a moc jsme si závod užili, ale zabrat nám to dalo. Nejhorší nebyly polňačky, jak jsme čekali (ty byly celkem v pohodě sjízdné), ale lesní úseky. Hlavně kluci na tandemu museli kvůli prokluzujícímu zadnímu kolu jít úseky, které  by byly na singlu sjízdné a v blátivých sjezdech obtížně drželi kolo na trati. Jak řekl Kubrt: “Dnes jsem toho moc nenařídil, jen jsem lehce korigoval směr, kam se ty saně klouzaly“. Jinak byl ale závod, stejně jako loni, perfektně zorganizovaný a měl skvělou atmosféru i díky povzbuzování diváků po celé trati.  Zatímco šestice velkých Slimáků bojovala v hlavním závodě, naši nejmladší zástupci se postavili na start dětského závodu a vedli si velmi dobře – Kajka vyhrála 1. místo v kategorii holky do 14ti let a Marťa, zpožděn pádem dojel na 7. místě.

 Nakonec jsme se jeden po druhém dostali do cíle ve zdraví i v časovém limitu (velká gratulace holkám). Po vydýchání následoval vyhlášený rohálovský guláš a vyhlášení výsledků, kde jsme tentokrát měli i my své zástupce. A jako by to Kubrtovi a Markovi nestačilo, odnesli si ještě z tomboly poukaz do wellness.

V sobotu se také konal první závod bikerally série WBS a to na městských rychlostních zkouškách v Želechovicích. RZ se jely na dvou tratích vybudovaných na a kolem cesty u hřbitova včetně nájezdu na garáže a následným skokem z nich. Radim s Michalem si tratě několikrát projeli při pátečním tréninku, kdy Radim ještě sbíral odvahu na zmiňovaný skok z garáží, ale v sobotu zapomněl doma veškeré zábrany a nebojácně skok dával. Na rozdíl od rohálovské bylo WBSko „zpestřeno“ krátkou přeháňkou, která zvlhčila trať a přinesla tak krvežíznivým divákům několik pádů, které se naštěstí obešly bez vážnějších následků.

 Takže se nám sezona  pomalu rozjíždí: příští týden Šela maraton Helfštýn a 3.kolo MSDH CUPu na sjezdovce Razula ve Velkých Karlovicích.

 

  Celkový čas Celkové pořadí V kategorii
Kubrt+Marek 3:41:29 314 3
Richard 3:55:54 382 75
Děda 4:37:21 503 10
Lidka 4:46:19 525 12
Gabča 4:46:23 526 13
Kajka     1
Marťa     7
Radim (WBS) 00:04:02 86 8
Michal (WBS) 00:03:34 48 17

Fotogalerie WBS zde

Celkové výsledky Rohálovské padesátky zde a fotogalerie zde


 

16.4.2011 - Chřibská padesátka

V sobotu 16.4.  jsme se zúčastnili tradičního otvíráku sezony – Chřibské 50ky, která má krásné zázemí v rekreačním areálu Kamínka na Roštíně. Závodil  jsem já a Marek s podporou doprovodného teamu. Sraz s dalšími bikery – snad budoucími členy teamu - byl po osmé hodině v Třeběticích, odkud se konvoj vydal směr Roštín. Po přebalení a rozcvičení jsme se pomalu chystali na start.  Trať bohužel doznala značných změn, zejména snížením podílu terénu, což nejvíce vadilo mně - holt asfalt slimákům nesvědčí.

 V 11h bylo odstartováno a  za nádherného počasí jsme vyrazili. Marek odstartoval přede mnou,  ale ještě těsně před Komínskými skálami jsem ho zahlédl v kopci před sebou, takže jsem předpokládal, že někde ve stoupání ze Salaše ho dojedu (pouze z toho důvodu, abych zachoval platnost jeho charakteristiky v profilu www). Nestalo se tak . Ba naopak, byť jsem jel co to dalo, do cíle mi ujel asi o 4 minuty a stal se tak v rámci klubu prvním vítězem letošní sezony. Gratulujeme.

Nakonec všichni členové naší výpravy vše zvládli ve zdraví a dojeli do cíle. Po light občerstvení jsme ještě počkali na tombolu, kdyby něco (nebylo nic) a pak se spokojeně vydali domů.

Pro spravení chuti jsem si jel v neděli společně s dalšími Slimáky projet trasu Rohálovské a hned mi bylo líp.

Příští týden nás čeká druhé kolo MSDH CUPu v Kálnici a týden nato už Rohálovská, na kterou se moc těšíme – jednak se zúčastní téměř všichni členové (DH sekce jede WBS v Želechovicích) a navíc se na start postavíme i v kategorii tandem.

Kubrt

Marek      Celkově: 233     v kategorii 47      čas 2:45:50
Kubrt       Celkově: 250     v kategorii 52      čas 2:49:13

Video zde

Celkové výsledky zde, fotogalerie zde


2-3.4.2011 - Kálnica - závod Moravsko - Slovenského DH Cupu za námi

O víkendu 2-3. dubna 2011 se sjezdová část Slimáků zúčastnila prvního kola MS DH Cupu, který se konal v Kálnici u Nového Mesta nad Váhom. Počasí nám přálo, v sobotu nám při tréninku spadlo pár kapek, ale nic vážného to nebylo. V neděli nám pak vysvitlo i sluníčko a bylo příjemných 20 °C. Trať byla mírně vlhká, ale v pohodě sjízdná. Vzhledem k tomu, že to byl první závod tohoto roku a do startovní listiny přibylo spoustu nových jmen, nikdo nevěděl, jak se Slimáci umístí.
Jak to všechno zkončilo? Radim se umístil na 10. místě z celkového počtu 18 závodníku kategorie naděje ( 12-15 let) a připisuje si 10 bodů do tohoto poháru.
Michal zkončil na 16. místě z celkového počtu 29 závodníku kategorie hardtail, bohužel, poslední bodované místo bylo místo 15..
Všichni dojeli zdraví a spokojení a už teď se těšíme na další závody.

Michal

   

Fotogalerii naleznete zde


26.3.2011 - Průjezd Chřibské aneb "Tak dlouho se chodí se džbánem, až se koleno utrhne"

Na sobotu 26.března jsme si naplánovali průjezd Chřibské 50, jejíž trasa byla značně změněna a to zvýšením podílu asfaltu. Marek vyjel v 9 hodin z Holešova společně s Laďou a Jirkou, v Kroměříži vyzvedli mně  a Petra a po silnici jsem se vydali do Roštína.

Počasí bylo ideální, a tak po krátkém občerstvení a nezbytné fotodokumentaci jsme vyrazili na trať. Jelo to jak po másle, kratičká terénní vsuvka u Kostelan byla suchá a po asfaltových a zpevněných cestách jsme dojeli až pod Kozinec k prvnímu lesnímu úseku. Dokonce jsme našli i trasu, která v těchto místech odbočuje z turistické značky, ale zde jsme narazili – někteří doslova. Tato cesta (ale i další úsek po napojení na červenou TZ) byla totálně rozbitá od lesáků a prakticky nesjízdná – až na krátké úseky. A v jednom takovém se mi podařilo spadnout a to tak šikovně na pravou stranu, že tretra zůstala zabořena v kypré půdě a na vypouklém povrchu udělaly zákony fyziky své a povolilo koleno: krátké křupnutí a už jsem se svíjel. Nejdřív jsem myslel že se nepostavím a dojde i na záchranáře. Po chvíli bolest  ustoupila a já zjistil, že můžu nohou volně hýbat a  rozhodl jsem se vyjížďku dokončit.

Výjezd na Pěknou horu odvařil  dva z nás a tak na poslední smyčku z Vlčáku na Staré Hutě jsme se vydali jen tři. Příjemný singlík po zelené byl ale z větší části zatarasen stromy a větvemi ( to ovšem nebylo nic proti úseku pod Bunčem kde  bylo velmi náročné překonat pokácené stromy a větve – jak o tom svědčí fotografie). Jsme zvědaví zda se tyto překážky podaří do závodu odstranit.

Po dojetí do cíle nás čekalo další překvapení v podobě zavřené restaurace na Kamínkách a tak jsem se na trať vydali podruhé, abychom mohli na Bunči doplnit energii. Po polévce jsme oblékli větrovky a po silnici se vydali domů.

Závěr:  Tento článek  je psán možná trochu jednostranným pohledem, neboť ho píšu za značného psychického i fyzického utrpení. Večer jsem se ještě dobelhal na „základnu“ doplnit tekutiny, ale to už koleno zas začínalo bolet a dnes (27.3) je i mírně oteklé, takže mě zítra čeká návštěva ortopedie a patrně tahání vody -  to je to menší psychické utrpení – větší bylo ležet dnes na gauči a sledovat krásné počasí za oknem v obavách, zda a kdy budu moct sednout na kolo…….

Kubrt

My všichni Slimáci samozřejmě přejeme Petrovi, ať se dá rychle dohromady a vrátí se k tréninku a hlavně k závodům.

 

    

Další fotky naleznete zde a trasu zde


5.3.2011 - První společná vyjížďka

Dnes jsme po dlouhé době vyrazili s Petrem na společnou vyjížďku do Hostýnek. Do teďka jezdil Petr převážně sám bez ohledu na teplotu. Přidal se k nám Vladimír, u kterého byl zjevně také Ježíšek a tak přijel na novém fullovi. Přesedlal z 29" kola, které pro něho bylo v technických pasážích trochu neohrabané a tak se těšíme na společné lesní vyjížďky.

Některým kamarádům se zřejmě do zimy a lesa nechtělo (nahoře bylo okolo 3°C) a tak se vymluvili na nemocné děti apod. Nic se však nedá utajit a tito "cyklisté", jmenovitě Jirka a spol., byli spatřeni na silničkách, za což od nás nesklidili zrovna ovace.

My skalní jsme vyrazili na již tradiční zimní okruh Kroměříž, Holešov, Rusava, Držková, Hošťálková, Bludný, Troják, Rajnochovice, Hostýn, Rusava, Holešov, Kroměříž, který jsme si zpestřili výjezdem na Hostýn po Císařské cestě proti Drásalovi. Pravděpodobně by vhodnější obutí byly brusle, ale my jsme se v žádném případě nevzdali a tuto výzvu jsme se rozhodli za každou cenu pokořit. Sjezd z Hostýna po zledovatělých plotnách byl také docela adrenalinový zážitek, ale všichni tři jsme si to skvěle užili. Doufáme, že takových vyjížděk bude přibývat. Předpověď však naznačuje, že se zima stále nechce vzdát.

Ostatní členové teamu také nezaháleli. Marťa s Gabčou vyrazili po cestách na úvodní vyjížďku a Michal s Radimem zase pokračovali v přípravě na DH závody tréninkem v Otrokovicích a na Hvězdě u Vážan. Kajka zůstala dnes na trenažéru.

Marek

     

  Další fotky naleznete zde


26.2.2011 - Rohálovská desítka

Náš oddíl byl zastoupen pouze jedním Slimákem Richardem. Malý Slimák Danek, ač trénoval na dětský závod, se nezúčastnil z důvodu rekonvalescence po nemoci.

O to větší byl doprovodný tým, který našeho Slimáka povzbuzoval. Při hodinovém čekání na start kameraman děda po návštěvě bufetu prohlásil, že končí se závoděním a bude už dělat pouze doprovodný team. (To samozřejmě nemyslel vážně).

Ve 12:00 bylo odstartováno a Richard se spolu se zbývajícími 434 závodníky vydal na 10km běh.

Do cíle dorazil jako 262 závodník za 47,06 minut. V kategorii mikroregionu se umístil na hezkém 5.místě, čímž byl po loňském vítězství ale značně zklamán. Tím více, že letos vítězové dostali k dárkovému koši i medaili a pohár. A na vyhlášení jsme čekali hezkou chvilku…Snad to vyjde příští rok.

Doufáme, že příští ročník Rohálovské desítky bude mít větší zastoupení, zvláště pokud již někteří (kubrti a Marek) najeli na běžecký trénink.

Lidka

  

Fotogalerie zde a výsledky zde


8.1.2011 - Zahájení nové sezóny 2011

Dne 8. ledna proběhlo v holešovské restauraci Kanada oficiální zahájení bikové sezony 2011, spojené s intenzivní agitací nových členů a sponzorů. Nad šálkem bylinkového čaje jsme plánovali vyjížďky, debatovali o způsobech zimního tréninku a na řadu přišla i necyklistická témata. Takže plány máme a jakmile vystřízlivíme, vrhneme se znovu na trenažéry a pokud počasí dovolí i na kola.