DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

PF2011

Hodně šťastných kilometrů,
Počasí, co nechce svetrů.
 
Mnoho síly, výdrže,
Ať Vám řetěz nevrže.
 
Ať Vám  vidle pruží skvěle,
Pády ať jdou do pr…. Pravidel českého pravopisu
 
Soupeři jsou kamarádi,
Za sebou je máme rádi.
 
Ráfky, kliky,gripy máme
Na Drásala se chystáme.
 
Kdo občerstvovačku nestíhá,
U Kůlu si Zubra dá
 
Brzdy, mozek nechte doma,
Palte z kopce jak se to má
 
Palte z kopce jako prase,
Vždyť ty kosti srostou zase.
 
Zábavu, sport, legraci,
To Vám přejí Slimáci.

Ježíšek přijel na kole

Největší radost udělá bikerovi něco na kolo. Proto jsme se všichni rozhodli, darovat si nedávno vyrobené dresy pod stromeček a štědrovečerní fotky  z jednotlivých slimáčích rodin jsou si tak nápadně podobné (viz fotogalerie). Kromě dresů a dalších cyklodoplňků tam někteří našli i kola. Pravda, u někoho Ježíšek ( kvůli slevám a rychle se snižujícím zásobám na skladech) nakupoval už v létě, takže některé biky byly ozdobeny i šrámy z prvních absolvovaných bojů, ale to ani trošku neubralo na radosti, kterou  způsobily. A jelikož jsem zvyklí načerpanou energii taky přeměnit na pohyb pedálů, vydal se Marek hned první svátek vánoční na trenažér a oslavil tak zároveň své 40. narozeniny – GRATULUJEME.  Petr pak v neděli vyrazil na svou tradiční štěpánskou vyjížďku na Hostýn, což bývá jedna z opravdu posledních vyjížděk.

Letos nás čeká už jen obvyklý silvestrovký (pěší) výšlap na Hostýn a 1.1. vyrazí tamtéž někteří z nás opět na kole; s nulou na počítadle tachometru.

Přejeme všem bikerům, bikerkám a bikerčatům do nového roku hodně zdraví, úspěchů a kilometrů bez defektů.

 

   

Kompletní fotogalerii naleznete zde


11.12.2010 - Spinning marathon Holešov

Důkazem naší intenzivní zimní přípravy je také absolvovaný tříhodinový marathon, kterého se jako každoročně zúčastnil Marek.

Kompletní fotogalerii naleznete zde


1.11.2010 - Dresy jsou konečně tady

    Po urputné práci teamu designerů jsme dospěli k závěrečné verzi našich dresů a tyto jdou konečně do výroby. Všichni věříme, že tímto přispějeme k bezpečnosti v cyklistickém pelotonu a fotografům dáme možnost, aby se náležitě vyřádili.

   Na obrázku je dres s krátkým a dlouhým rukávem, dvoje provedení kalhot a šátek.

 

 


30.10.2010 - Spadaným listím

    Tak jako nikdo nesvolal schůzi SRPŠ ve třídě u Hujera, nikdo oficiálně neorganizoval vyjížďku Spadaným listím a stejně jako v prvním případě i zde byla účast hojná. Aby ne, v tak krásném počasí jaké bylo poslední říjnovou sobotu by byl hřích zůstat doma, a tak já (Kubrt) a Marek jsme se rozhodli zúčastnit tohoto rozloučení se sezonou a neoficiálně oficiální poslední vyjížďky v Letním čase.

    Po předčasném obědě jsem v 11:15 vyrazil do Holešova, kde jsem vyzvedl Marka a kde se k nám přidal i kamarád Jirka – ten záludně vyrazil na silničce.  A vydali jsme se do Fryštáku. Trochu pofukovalo, ale jinak nádherné bikové počasí. Cesta z Lukovečka do Fryštáku připomínala výjev z nějakého závodu, když se před námi  vinula šňůra bikerů. Na místě srazu na náměstí ve Fryštáku už postávalo několik hloučků cyklistů. To co se mezi nimi občas zalesklo, nebyly nablýskané bicykly, ale nerezové pleskačky, které zde kolovaly. I my jsme si zavdali nabídnuté „nemrznoucí směsi“ od Andreje a po zahajovacím proslovu vyrazili na trať. Ta nebyla pevně stanovená, jediný pevný bod byl cíl v hospodě Na Holajce. Drželi jsem se tedy základní kostry a to Okluk, Hostýn, Holajka a po trase Drásala vyjeli na Ondřejovsko a dál proti trase Rusavké 50ky  pod Okluk, pak jsem se zhouply přes Novou cestu nad Rusavou a vyšlápli na Holý vrch a odtud po hřebenu na Hostýn. Postupně se peleton roztrhal (různým tempem i zvolenou trasou) a z Holého vrchu jsem jeli sami dva. Z Hostýna jsme sjeli po císařské cestě na Chvalčov a opět proti R50 vyjeli na Klapinov, obkroužili Pardus a po žluté TZ sjeli na Rusavu, přes Brusné do Holešova.

    U Cabiša jsme se sice zastavili, ale na pivo na zahrádce se nám zdálo být moc chladno, a nechávat naše mazlíky (čti „kola“) samotné před hospodou jsme taky nechtěli, a mě čekalo ještě 20 km domů, takže jsme jen prohodili pár slov s Andrejem a jeli domů. Lehce propoceni, mírně vyčerpáni a nadmíru spokojeni.

Fotogalerii naleznete zde

 


15-16.10.2010 - Ukončení bikové sezóny v Kálnici na Slovensku

Co všechno jezdí slimáci?

V tomto článku se pokusíme přiblížit odnož cyklistiky, které se věnuje část týmu RBT Slimáci.
Jde o tak zvané sjezdy – DownHill.

Jde o sport, kdy se sjíždí prudké kopce, nejlépe v lese, klopené zatáčky, skoky, kořeny, kameny ...
Je to adrenalin, ale přitom úžasný pocit jízdy..

Dhčku se věnují kluci Tomečkovi – Radim a Michal.

 

Tomu to sportu se věnují 2 roky a za rok 2010 se účastnili dvou seriálů.
Moravsko-Slovenský DH cup – www.moravskoslovenskydhcup.eu je náhradou za český pohár, který je nám – moravákům vzdálen, neboť převážná část se jezdí v čechách. Výhodou tohoto poháru je i to, že není třeba žádne licence. Lokality pro rok 2010 byly různorodé – Velké Kárlovice, Ráztoky na Slovensku, Kálnice, Velká Rača, nebo Malino Brdo. V tomto poháru, pořádaném Zdeňkem Floriánem, vedoucím nejstaršího DH týmu v čechách – SK Grafobal, se Radim umístil v celkovém pořadí 12. z 35 kluků ve své kategorii. Kategorii střelci, kde jezdí kluci od zhruba 11 do 15 let. A že to neměl jednoduché... Snad mimo 2 závody se jely všechny kola na bahně, což v kombinaci s velkými kameny a klouzajícími kořeny tvořilo opravdu pekelné závody.

Starší Michal se neumístil prakticky vůbec, protože si hned v prvním kole zlomil kůstku v zápěstí a tak si dal 4 měsíce nucený odpočinek..

Dále se kluci účastnili série WBS – Meatfly WoodBike Series 2010 , který je sérii závodů ve sjezdu horských kol. Velikou výhodou pro nás je fakt, že se všechny tyto závody jedou ve zlínském kraji. Ve WBS se jely lokality jako Trnava, Luhačovice, Lípa nebo třeba Želechovice, kde se konal netradiční sjezd – městem.
V téhle sérii skončil Michal i se 4 měsíčním odstupem 26. z 59 jezdců v kategorii Hardtail – kola pouze s předním odpružením. Radim skončil celkově 19. z 37 jezdců v kategorii Střelci. Zde se však neúčastnil posledního závodu v Luhačovicích , protože si šikulka zlomil kliční kost týden předtím v Kálnici na posledním kole MS DH CUPu.

Obě série mají dobré zázemí, vždy vládne skvělá nálada, parádní poježdění s kamarády a když se zadaří, tak někdy dokonce dojedou i čičiny od RedBullu, které jezdcům dodávají energii drinky Redbull :-)
Fotky jak z WBS, MS DH CUPu i WBC ( předchůdce WBS v roce 2009) najdete v galerii :-)

Ve dnech 15-16. 10. 2010 se zástupce týmu DH partie, Michal, zúčastnil ukončení bikové sezóny v bike-parku Kálnica u Nového Mesta nad Váhom..

V sobotu se jely 2 závody, a to sjezd bez řetězu, kdy všichni jezdci nastoupily bez řetězu, který si povinně museli roznýtovat. Takže se ukázalo, kdo jak umí s kolem bez pohonu :-)
Jela se pouze 1 jízda, bohužel Michal hnal své slimáčí tempo a narazil do stromu. Než se ale koloběžkářsky rozjel, utekly mu cenné vteřiny.

2.závod byla disciplína dual – slalom, kdy se na krátkou širokou, asi 300m trať postavili 2 jezdci a startovali zároveň. Nejdříve se jela kvalifikace na čas, podle které se udělal ''pavouk'' na vyřazování. Ani tohle se Michalovi nepovedlo a vypadl hned v první jízdě..

Po celý den ale panovala skvělá nálada a příjemné počasí.
Večer následovalo vyhlášení sobotních závodů a poté celkové vyhlášení moravsko-slovenského DH cupu.

 


9.10.2010 - Helf double cross (Týn nad Bečvou)

V sobotu se zástupci našeho teamu vydali pokořit další sportovní výzvu v podobě duatlonu, který se konal pod hradem Helfštýn v obci Týn nad Bečvou. Skládal se z běžecké a cyklistické části.

Velká část teamu se vydala na cyklistický veletrh do Brna a tak jsme byli v menším zastoupení a hlavně bez početného doprovodného teamu.

Na startovní čáru se chystali postavit naši mladí zástupci Slimáků Kajka a Marťa. Do dospělé části jsme postavili štafetu ve složení Richard(běh) a Marek(kolo). Gabča dělala podporu teamu a také fotografa.

    V jedenáct hodin byl odstartován start kategorií juniorů 11-14 let, ve které čekalo na Kajku 2km běhu a 7km na kole. Kajka vystartovala s rozumem a s vědomím dlouhého a náročného závodu a hlídala si největší soupeřky před ní. Po běžecké části se pohybovala na slibné 6 pozici a tak ji čekala stíhací jízda v pro ni vždy lepší cyklistické části. Již po prvním ze dvou okruhů se pohybovala na třetím místě a svůj náskok na soupeřky za ní neustále zvyšovala. Na první nebo druhé místo už to sice nestačilo, ale i tak z toho bylo skvělé místo třetí: GRATULUJEME!!

    Jako další člen našeho teamu se postavil na start kategorie 6 -11let Marťa. V jeho kategorii byla trasa  běhu 1km a 3,5km kolo. Po startu 38 závodníků to vypadalo, jako kdyby měřil závod pouhých 100m a nasazení bylo opravdu vysoké. V jedné z technických pasáží po startu došlo z důvodu menší koncentrace našeho závodníka k jeho podklouznutí a tato skutečnost ho jistě připravila o ještě lepší umístění. Přesto se Marťa po běžecké části pohyboval v polovině startovního pole a v cyklistické části se stíhací jízdou posunul na krásné 6 místo ze 17 závodníků v jeho kategorii: GRATULUJEME!!

    Ve 14:00 se postavil na start běžecké části Richard, který rozbíhal naši dospělou štafetu. Trasa vedla směrem na Helfštýn s výběhem až na hrad se značným stoupáním. Uváděná délka byla sice 7,5km, skutečná pravděpodobně okolo 9km. Zřejmě se jednalo o taktiku pořadatele, který nechtěl odradit  závodníky ještě před startem. A dobře udělal. Richard zvládl uběhnout tuto délku za 45 minut a předával Markovi štafetu do cyklistické části s délkou 19km. Zde se Marek pokusil ještě vylepšit naše umístění, ale k naší smůle předjížděl především závodníky tzv. „osamělé vlky“, kteří absolvovali běžeckou i cyklistickou část sami. I tak z toho bylo kvalitní umístění „těsně“ za polovinou startovního pole. Celkový čas štafety byl 1:42:57.

    Letošní HELF DOUBLE CROSS byl bohužel ročníkem posledním a tak si nedáváme žádné cíle na překonání našich výsledků. Přesto to bylo perfektní zakončení sezóny. Počasí nám přálo a tak se můžeme jen těšit na další podobné závody.

 

Odkaz na závod zde

Kompletní výsledky naleznete zde

Video a foto naleznete v našich galeriích

 


 

2.10.2010 - Free Litovel Bobr Cup 2010

Slimáci, Bobr, Vilné Veverky a jiné Breberky

    My Slimáci jsme houževnatý živočišný druh,a stejně jako nás nezastaví ploty a chemické prostředky nezastaví nás ani ty nejtěžší sjezdy, brody a jiné překážky.  Proto jsme se přihlásili do extrémního závodu tříčlenných štafet BOBR CUP 2010.  Z „tvrdého“ slimáčího jádra nás zastupoval v běhu Richard, na biku Petr a na kajak jsme si na hostování pozvali Libora Damborského,  za což mu mockrát děkujeme, protože ve své kategorii byl z nás nejlepší a hodně vylepšil náš celkový výsledek. Ale nepředbíhejme.

   Po přihlášení následovala fáze přípravná, která obnáší kromě tréninku ve svém oboru i otužování, protože BOBR CUP je charakteristický tím, že každá disciplína je vylepšena (respektive do letoška vždy byla)  několika brody přes řeku Moravu.

   A pak přišla očekávaná sobota 2. října a my jsme se spolu s dalšími 248 štafetami začali sjíždět do Litovle, kde se v poledne na místním koupališti očekával společný start.  Kostýmy a názvy některých štafet byly velmi nápadité (některé jsme použili v titulku).

  Doprovodný team tentokrát tvořil Děda František a Daneček, tedy nejstarší a nejmladší člen klubu a Liduška v roli fotografa ( nutno poznamenat, že její fotky si půjčila i MF DNES do olomouckého vydání). Počasí bylo nádherné, sice chladno, ale slunečno a bezvětří, jenže kvůli dešťům z předchozích dnů byl značně vyšší průtok vody a hladina  Moravy, a již v pátek bylo avizováno zrušení brodů pro běžce a bikery. Nakonec se pořadatelé rozhodli pro kompromis: brodit budou běžci, ale jen 2 brody místo obvyklých pěti a povinně oděni v plovací vestě od svého kajakáře.

    Po rozcvičení a stanovení teamové taktiky jsme se v zastoupení Richarda postavili na společný start běžců a vyrazili na trať. Brody byly hned v první části trati u koupaliště (ve skutečnosti se nebrodilo, ale plavalo – tedy  aspoň ten kdo to uměl), pak následovalo odhození vesty a „zbytek“ běžeckého úseku, který místo obvyklých 15ti kilometrů měl asi 17, jelikož se na vzdáleném konci trati místo přes brod muselo běžet až na nejbližší most. Ale Richard si s tím poradil výborně a po 1h 23 minutách předával bobrem ohryzaný štafetový kolík Petrovi. Bikeři  byli o brody ošizeni, ale technicky asi není možné přejít řeku s kolem v ruce a metrem vody nad hlavou bez utonutí, což Petra hodně mrzelo, ale co se dá dělat. Vyšší tlak v pneumatikách, který měl zabránit defektu způsobil podklouznutí předního kola na jednom kamenitém sjezdu s následným kotrmelcem, ale vše se obešlo bez újmy na zdraví i na technice, a tak je v čase 1:25:46 zpět na koupališti a do vln se vrhá Libor (poté co dostal kolík, kterému se nechtělo z kapsy Petrova dresu). Libor  měl ještě jeden problém, neboť někdo patrně nedopatřením vzal na „odhazovišti“ jeho vestu a na něj zbyla jiná – vzhledově velmi podobná, velikostí nikoliv. A tak ve vypůjčené vestě podává vynikající výkon a za 26 min 18 s  (19. mezi kajakáři ) protíná cílovou pásku, aby dovezl štafetu Slimáku na 74. místě.

Pak už následovalo obvyklé vydýchání, klobása, pití…….. a  odjezd domů s rozhodnutím: Za rok zase !

Odkaz na závod zde

Kompletní výsledky naleznete zde

Video a foto naleznete v našich galeriích